Aktualności

Soczysty stek powraca

Wigwamu już nie ma, ale najsłynniejsze propozycje z menu tej restauracji powracają. Od wtorku do piątku w karcie Karczmy znajdziecie soczysty stek z antrykotu. Duńska sezonowana wołowina przygotowana według przepisu naszego szefa kuchni Romana Wegnerowicza, sos z zielonego pieprzu, frytki stekowe oraz coleslaw. 100% unikatowego smaku nie do podrobienia! Cena zestawu: 59 złotych. 

Sekretem naszego szefa kuchni jest sposób przygotowania mięsa, które poddawane jest różnorodnej obróbce termicznej. Najpierw soczysty kawałek wołowego antrykotu (fr. entrecôte, międzyżebrze) trafia na grilla. Mięso następnie trafia do pieca, a potem na patelnię. I tutaj tkwi tajemnica przepisu, bo mięso podczas ostatniego etapu otrzymuje smak gruszki, w towarzystwie której spędza kilka chwil na patelni. To sekret Romana Wegnerowicza. Posmakujcie efektu pracy naszego szefa kuchni. 

 

 

W zestawie znajdziecie: 

 

- soczysty stek wołowy z antrykotu

- sos z zielonego pieprzu

- frytki stekowe

- coleslaw szefa kuchni

 

Cena zestawu to 59 złotych. 

 

Dostępność: 

Od wtorku do piątku w Karczmie Górecznik w godzinach od 10:00 do 22:00

 

 

Właściciel: 

Górecznik Taurus Sp. z o.o. Sp. k.

Antonin ul. Wrocławska 7
63-421 Przygodzice


Tel. +48 62 724 35 61
Tel. +48 602 266 093

kierownik@gorecznik.pl

Zapisz się do naszego newslettera, a nie minie Cię żadne ważne wydarzenie!
Zapisując się do newslettera akceptujesz postanowienia RODO. Szczegóły dostępne są w zakładce "KONTAKT".

Zobacz nasze opinie na TripAdvisor

Copyright © 2019 Górecznik All Rights Reserved. Designed By © Wedesign TELVICOM

Search